Ontdek de Gezonde Revolutie: Vleesvervangers winnen het van Vlees!

Bewijs uit nieuw onderzoek wijst uit dat vleesvervangers vaak een gezondere keuze zijn dan traditioneel vlees en de kans op hart- en vaatziekten verminderd. ProVeg Nederland heeft de voedingswaarde van 130 verschillende vleesvervangers vergeleken met hun dierlijke tegenhangers, en de resultaten zijn opwindend!

Waarom zijn vleesvervangers beter voor jou?

  1. Minder verzadigd vet: Vleesvervangers bevatten aanzienlijk minder verzadigd vet dan dierlijk vlees, waardoor ze een hartvriendelijk alternatief zijn.
  2. Minder calorieën: Als je op zoek bent naar een lichtere optie, dan zijn vleesvervangers vaak een verstandige keuze, omdat ze doorgaans minder calorieën bevatten dan traditioneel vlees.
  3. Rijk aan voedingsvezels: Vleesvervangers bevatten aanzienlijk meer voedingsvezels, wat bijdraagt aan een gezondere spijsvertering en je langer een vol gevoel geeft.
  4. Vergelijkbaar eiwitgehalte: Het eiwitgehalte in vleesvervangers is vergelijkbaar met dat van vlees, wat betekent dat je niet hoeft in te leveren op je eiwitinname.

De Grote Overwinning van Vleesvervangers

Uit het onderzoek blijkt dat verschillende vleesvervangers, zoals plantaardige burgers, gehakt, gehaktballetjes, (rook)worst en spek, beter scoren op de criteria van het Voedingscentrum voor vleesvervangers dan hun dierlijke tegenhangers.

Hoe zit het met de belangrijke voedingsstoffen?

  • Ijzer en vitamine B12: Al onze producten bevatten vitamine B12 en ijzer. Bij een vegetarisch diëet, is dit voldoende om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen.
  • Eiwit: Wij zorgen er voor dat onze producten een hoog eiwitgehalte hebben door bijvoorbeeld ingrediënten te gebruiken als soja.

Waarom zout geen obstakel is

Hoewel sommige vleesvervangers kritiek krijgen vanwege hun zoutgehalte, blijkt uit het onderzoek dat ze gemiddeld minder zout bevatten dan bewerkt vlees. Vleesvervangers zijn al op smaak gebracht, dus je hoeft geen extra zout toe te voegen. Dit maakt ze een verstandige keuze voor degenen die hun zoutinname willen verminderen. Verder hanteren wij bij Vivera een norm van 1,5g zout in onze producten. Helaas zijn er nog 3 producten die deze norm niet halen, we zijn druk bezig om de norm zo snel mogelijk te halen.

Conclusie: Kies voor de Gezonde Toekomst met Vleesvervangers

Met de groeiende beschikbaarheid en betaalbaarheid van vleesvervangers, is het duidelijk dat deze een gezonde en duurzame keuze zijn. Ze bieden je de mogelijkheid om te genieten van je favoriete gerechten, terwijl je je gezondheid en het milieu beschermt. Kies vandaag nog voor vleesvervangers en draag bij aan de gezonde revolutie!