Wat Vivera doet

ONZE VERPAKKINGEN

Karton
Onze verpakkingen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd karton.  Dit is afkomstig uit bossen die in beheer zijn van het Forest Stewardship Council, FSC zorgt ervoor dat bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven en dat is belangrijk voor onze planeet. Bovendien is het gemakkelijk te scheiden en te recyclen!

Schaaltjes
De schaaltjes waar onze producten in zitten zijn gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen. Wij zijn altijd op zoek naar duurzame oplossing voor onze heerlijke plantaardige producten, maar vanwege voedselveiligheid en houdbaarheid zijn andere opties dan plastic helaas nog niet mogelijk. Wel hebben we een besparing van 17% gerealiseerd door met dunner plastic te werken. Dit onderwerp blijft onze volle aandacht houden!

INGREDIËNTEN

Soja
In onze producten gebruiken we veel soja, omdat het een hoog eiwitgehalte heeft en veel vezels bevat. Soja groeit snel en alle onderdelen van de plant kunnen worden verwerkt. Dat maakt soja het meest efficiënte gewas ter wereld als gaat om de productie van de hoeveelheid eiwit per hectare. Onze soja is GMO-vrij en komt uit Frankrijk, Noord-Amerika en China. Dit houdt in dat de soja die wij inkopen niet verbouwd wordt op plekken waar dit ten koste gaat van regenwouden of andere natuur. We hopen in de toekomst lokaal te kunnen inkopen. De Europese Unie is van plan de teelt van eiwitrijke gewassen in Europa te stimuleren en wij steunen dit natuurlijk van harte, zolang de smaak en kwaliteit van de soja aan onze eisen voldoet en er voldoende wordt geproduceerd om aan onze vraag te voldoen. Daarbij dragen wij bij aan de organisatie RTRS, om zoveel mogelijk het telen van duurzame soja te stimuleren.