Samenwerkingen

Samen met deze bedrijven proberen wij hap voor hap de wereld beter te maken!

 

The hunger project

Vivera investeert in het werk van The Hunger Project in Ethiopië, in het herstel van het Gewocha bos.

In de komende 10 jaar willen The Hunger Project en WeForest met de lokale gemeenschap samenwerken, zodat zij – met hun lokale overheid – kunnen zorgen voor een bloeiende toekomst van het Gewocha bos en van haar bewoners.

Willem Van Weede, CEO van Vivera verteld het volgende over ons partnerschap met the hunger project:

Voeding of geen voeding hebben is de basis, en de gedachte dat je mensen helpt zich zo te positioneren dat ze daar zelf voor kunnen zorgen spreekt mij aan.”

”De gedachte dat vlees noodzakelijk is voor een gezond dieet is wijdverbreid. En klopt niet. In de gebieden waar honger heerst wordt natuurlijk al weinig vlees gegeten, maar overal moet de transitie van vlees naar plantaardig plaatsvinden. Bij het project in Ethiopië zet The Hunger Project niet alleen in op het versterken van de mensen en het tegengaan van bodemerosie door de aanplant van nieuwe bomen. De bewoners krijgen ook de kans om op hun erven een voedselbos aan te leggen waarmee ze zelf betere voedingsstoffen binnenkrijgen en wat extra geld kunnen verdienen. Zodat de keus voor het houden van dieren voor hun vlees niet een automatische is; er is een goed alternatief. Dat past bij Vivera.”

➡️ Lees het hele portret met Willen van Weede waarin hij vertelt over ons partnerschap, het perfecte stukje zalm én een beetje meer Bokito: https://buff.ly/3FdnaMM

ProVeg
Vivera werkt samen met ProVeg. ProVeg is een internationaal organisatie die zich inzet voor plantaardige voeding. ProVeg werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten, met als missie om die in 2040 te halveren. ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en beschikt over een achterban van honderdduizenden consumenten wereldwijd. Proveg heeft de Veggie Challenge app ontwikkelt en Vivera heeft deze omarmt om meer mensen te helpen om de switch naar plantaardig te maken.

Green Protein Alliance
De Green Protein Alliance zet zich in om terug te keren naar een voedselpatroon met plantaardig in de hoofdrol. Dit wordt ook wel de eiwittransitie genoemd. Als Vivera staan wij daar natuurlijk achter, en daarom zijn wij lid. Wij maken het graag voor iedereen makkelijker om vaker de plantaardige keuze te maken!

Heb je nog ideeën of suggesties, of wil je met ons samenwerken? Laat het ons weten. #GoodnessMovement