Samenwerkingen

Samen met deze bedrijven proberen wij de wereld hap voor hap een stukje beter te maken!

 

The Hunger Project

Vivera investeert in het werk van The Hunger Project in Ethiopië, en specifiek in het herstel van het Gewocha bos. The Hunger Project is een internationale non-profit organisatie en werkt aan een duidelijk doel: een wereld zonder honger.

Samen met de bewoners rondom het Gewocha bos herstellen zij de komende 10 jaar 10.000 hectare gedegradeerd bos. Dat doen ze in samenwerking met WeForest en bovenal met de lokale gemeenschap. Zodat zij op eigen kracht – met hun lokale overheid – kunnen zorgen voor een bloeiende toekomst van het Gewocha bos en van haar bewoners. Lees hier meer over het project in Ethiopië.

Willem van Weede, CEO van Vivera vertelt over dit partnerschap met The Hunger Project: “Het is belangrijk je zichtbaar verantwoordelijk te voelen over de voedingsketen. Breder dan de producten die je zelf in- en verkoopt. Voeding is een wezenlijk wereldvraagstuk.”

En waarom is volgens hem juist dit project waardevol voor Vivera? “The Hunger Project zet hier niet alleen in op het versterken van de mensen en het tegengaan van bodemerosie door de aanplant van nieuwe bomen. De bewoners krijgen ook de kans om op hun erven een voedselbos aan te leggen waarmee ze zelf betere voedingsstoffen binnenkrijgen en wat extra geld kunnen verdienen. Zodat de keus voor het houden van dieren voor hun vlees niet een automatische is; er is een goed alternatief. Dat past bij Vivera.”

Lees hier het hele interview met Willem van Weede of bezoek de website van The Hunger Project.

ProVeg
Vivera werkt samen met ProVeg. ProVeg is een internationaal organisatie die zich inzet voor plantaardige voeding. ProVeg werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten, met als missie om die in 2040 te halveren. ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en beschikt over een achterban van honderdduizenden consumenten wereldwijd. Proveg heeft de Veggie Challenge app ontwikkelt en Vivera heeft deze omarmt om meer mensen te helpen om de switch naar plantaardig te maken.

Green Protein Alliance
De Green Protein Alliance zet zich in om terug te keren naar een voedselpatroon met plantaardig in de hoofdrol. Dit wordt ook wel de eiwittransitie genoemd. Als Vivera staan wij daar natuurlijk achter, en daarom zijn wij lid. Wij maken het graag voor iedereen makkelijker om vaker de plantaardige keuze te maken!

Heb je nog ideeën of suggesties, of wil je met ons samenwerken? Laat het ons weten. #GoodnessMovement